Порівняння процесорів: Allwinner H313, Rockchip RK3229 \ RK3228A, Allwinner H3 і Amlogic S905W

Кількість і різноманітність процесорів для ТВ приставок досить велика, багато з них досить схожі, через що вибір серед приставок на різних процесорах буває досить складним, тому ми вирішили порівняти чотири популярних чіпсета, щоб допомогти Вам з вибором. Ми вирішили написати цю статтю після недавнього виходу приставок на новому процесорі Allwinner H313, так як за чутками він значно перевершував своїх конкурентів з бюджетного цінового сегмента.

Процесори від фірми Rockchip на даний момент втратили свою популярність. Компанія вже довго не випускала потужних бюджетних процесорів, а самі чіпсети завжди славилися своєю великою температурою, природно з цієї причини навантажувати їх на максимум як мінімум небажано. Тим більше процесори Rockchip вже не підтримують багато сучасних формати декодировки відео. Слідчо рекомендувати пристрої на основі RK3229 і RK3228A ми не можемо. Процесор Amlogic S905W підтримує і Android 9.0, але на ній він працює захлинаючись, та й показники йому вже не можуть дозволити працювати з актуальним софтом. Молодша модель Allwinner H3 - показує непоганий результат, але він меркне перед видом новинки, адже Allwinner H313 значно перевершує суперників, не дивлячись на те, що вони в одному ціновому сегменті, за рахунок підвищеної частоти ядер, поліпшеного графічного чіпа і, що важливо, підтримки андроїд 10.0. Allwinner H313 набагато продуктивніше, що підтверджують результати бенчмарк-тесту, де останній набрав мінімум в два рази більше балів, ніж конкуренти. З цієї причини ми рекомендуємо до покупки саме пристрої на Allwinner H313, вони ще довго зможуть залишатися актуальним бюджетним СМАРТ ТВ рішенням. На цьому чіпсеті ми можемо порадити 2 моделі приставок: NEXON X1+ і X96Q. Саме ці приставки підійдуть вам, якщо вам потрібно недороге, але досить потужний мультимедійний СМАРТ пристрій.

Підсумок

Не забувайте, що процесор - це звичайно «мізки» будь-приставки, але продуктивність залежить не тільки від нього. Дивіться і на інші характеристики: обсяг оперативної пам'яті, місткість вбудованого сховища файлів, параметри зв'язку Wi-Fi і Bluetooth, якість збірки, ефективність системи охолодження, кількість виходів і прошивку. Важливо робити висновки саме на комплексі характеристик, щоб вибрати максимально оптимальне рішення.