Новий процесор від Rockchip - RK3566 

Rockchip повертається на ринок процесорів для СМАРТ ТВ приставка з багатооб'єктивним та інноваційним процесором Rockchip RK3566. 

Компанія давно не випускає процесори для ТВ-приставки, але вирішила громко заявити про себе, адже новий процесор підтримує 8 ГБ оперативної пам'яті та новіший Android 11. Крім того, жоден інший процесор  для СМАРТ ТВ нині не може таким похизуватися. Не менш важлива і підтримка сховища обьемом до 128 ГБ.

Процессор має підтримку Gigabit Ethernet та ОЗУ таких сучасних швидкістних форматів як: DDR4, LPDDR4 та LPDDR4X. Завдяки цьому можна чекати на приставки зі пам'ятью та передачею данних через LAN кабель. 

Процесор має 4 ядра ARM Cortex-A55 з тактовою частотою 2,0 ГГц і швидким відеоядром Mali-G52-2EE. Також процесор має підтримку штучного інтелекту (це, наприклад, покращить роспізнавання мови під час голосового пошуку) та «розумних додатків».

Також варто відзначити підтримку останніх версій графічних інтерфейсів Open GL, Open CL та Vulkan.  

Аудіо інтерфейси - 8-канальний I2S/TDM, 2x 2-канальний I2S 8-канальний PDM S/PDIF выхід.

Нажаль заявка про «8K Ultra HD» є скоріше маркетинговим ходом, насправді підтримка цього дозволу лише математична, на практиці вряд чи вдається переглянути 8K відео, але тим не менше від цього логічно слід вивести про безпрекословну роботу 4К 60p та 6К 30p у більшості сучасних форматів відео. Таких як H.264, H.265, VP9 та багато інших. 

На даному чіпсеті випущена приставка X88 Pro 20